אובד עצות

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

12/12/2007 | 15:52 | מאת: אובד עצות

ד"ר שלום, נבדקתי בהפרש של שבוע ע"י שני כירורגים (בכירים), הראשון טוען שיש לי בקע דו-צדדי והשני לאחר בדיקה "מעמיקה", טוען שיש לי בוודאות בקע רק בצד אחד (ימין). שניהם המליצו על ניתוח. מה אתה מציע לי לעשות במצב כזה. בתודה מראש.

12/12/2007 | 16:19 | מאת:

כל עוד לא עברת את הניתוח לא קרה דבר. יתכן כי נמצא בקע אחד וחולשה של הקיר האחורי של המפשעה השניה או וריאציה אחרת. כעת היות וכבר קיבלת חוות דעת שניה ואתה אובד עצות, בכדי ליישב את הסוגיה אני מציע לך להבדק ע"י כירורג שלישי ובלא לציין מה אמרו הקודמים. דרך אגב - במידה וקיימת מחלוקת לגבי הממצא יש לנתח את הבקע הסימפטומטי. יש אשר יציעו במצב זה ניתוח לפרוסקופי בכדי לסקור את שתי המפשעות. נושא זה כבר נידון בפורום על יתרונותיו וחסרונותיו ולא ארחיב כאן את הנושא.