כאבי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

05/11/2007 | 23:31 | מאת: לימור

שלום סובלת מס' שנים מכאבי בטן תחתונה מימין ובנוסף כאבים באזור הכבד/כיס מרה. בדיקות גסטרו(קולנסקופיה וגסטרוסקופיה) תקינות. CT בטן תקין. באולטרסאונד מלפני שנה וחצי נמצא פוליפים קטנים בכיס מרה. היום נבדקתי אצל כירורג, נשלחתי לאולטרסאונד כללי של הבטן ואולטרסאונד של דופן בטן כולל מפשעות בבדיקה ידנית של הרופא, הוא ציין שהמעי נמוש... (באזור הצקום) א. מה ההבדל בין אולטרסאונד כללי של הבטן לאולטרסאונד של דופן הבטן? מה ניתן לראות באולטרסאונד של דופן הבטן? ב. שללו לי בעבר תוספתן, מה זה אומר שאזור הצקום נמוש? כאמור, יש לי כאבים בבטן תחתונה כולל בטן עליונה מצד ימין בלבד. הכאבים מוקרנים לאזור הגב. אני די סובלת ומיואשת האם ניתן לראות באמת בבדיקות האולטרסאונד ממה הכאבים? מה יכולה להיות הסיבה לכאביי (בהתחשב בעובדה שבדיקות גסטרו תקינות) תודה

08/11/2007 | 06:46 | מאת:

צאקום נמוש בדכ באנשים רזים כשהוא מלא בתוכן. אולטראסאונד של הבטן ודופנה הינו כללי ואינה בדיקת בחירה לבירור כאבי בטן. בכיס המרה שלך התגלו פוליפים. בחלק לא מבוטל מהמקרים מדובר באבנים דבוקות לדופן. לקיחת סיפור מחלה קפדני אולי יקשר בין ממצא זה לכאבי הבטן שלך....