דימום לאחר ניתוח לכריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

04/10/2007 | 20:01 | מאת: מלי

שלום רב, אני בת 24, עברתי לפני פחות משבועיים ניתוח לכריתת כיס מרה. עקב פגיעת הטרוקר ברטרופרטינאום נאלצו לבצע פתיחת בטן. לאחר בדיקה נמצא כי לא חלה פגיעה באיברים/בכלי דם גדולים (אם כי היה איבוד דם וההמוגלובין ירד ל-7). אחרי הניתוח שמתי לב לדימום בשתן אך חשבתי שזה טבעי. בימים האחרונים הופיעו דימומים שהכתימו את הבגדים. הדימום היום התגבר יותר וכמויות הדם משמעותיות יותר. אני נוטלת באופן קבוע גלולות מסוג פמינט. נשארה לי עוד גלולה אחת לפני ההפסקה. היתכן שיהיה דימום וסתי עוד בטרם סיימתי את הגלולות? יש סבירות שהדימום נוצר כתוצאה מהפגיעה שחלה בניתוח? שאלה נוספת: מה השכיחות לשיבוש כזה בניתוח מסוג זה כשמדובר במבנה גוף רזה?

07/10/2007 | 08:25 | מאת:

דימום הנגרם מהטרוקארים במהלך ניתוח לפרוסקופי מוכר ובוודאי מוזכר לחולה כסיבוך ניתוחי. יתכן כי הגימום בשתן נגרם מפגיעה כליתית ואת הנושא את חייבת לדיין עם הרופאים שניתחו אותך. דימום בשתן חייב בירור. לגבי ההכתמה כעת- יתכן כי מדובר בווסת שהקדימה, אך לאור הסיבוך אותו חווית אני מציע כי תפני לרופא המנתח בכדי שישמע, יבדוק וייעץ לך לגבי ההמשך.