שיקום לאחר RIH ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

06/08/2007 | 15:50 | מאת: א

שלום, אני בן 19, לפני כשנה אובחנתי כסובל מבקע סרעפתי וריפלוקוס. לפני חודש גילו לי בקע מפשעתי ושבוע שעבר עברתי ניתוח לתיקון באמצעות רשת. יש לי 2 שאלות בבקשה: האם יש קשר בין שתי התופעות? תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות אחרי הניתוח? ומה לגבי פעילות מינית?

07/08/2007 | 07:20 | מאת:

אין קשר בין שתי הפתולוגיות. לגבי הפעילות לאחר ניתוח הבקע- פעילות מתונה כהליכה ואפילו שחיה ניתן לבצע כבר לאחר חודש. פעילות בחדר הכושר וכזו הדורשת מאמץ שרירי הבטן ניתן לבצע כעבור כחודשיים. פעילות מינית ניתן לבצע כשהאווירה מתאימה......

16/09/2007 | 15:39 | מאת: יריב

לאחר כמה זמן ניתן להוציא את התפרים לאחר ניתוח בקע מפשעתי?