אבן בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

26/05/2007 | 02:31 | מאת: ק

אני כשלושה וחצי חודשים לאחר לידה גילו אצלי אבן בגודל של 2 ס"מ בכיס המרה באזור הצוואר. כיס מרה בגודל 2.5*10 ס"מ עם עיבוי דופן של כ- 0.5 ס"מ עם סימני כולסטרולוזיס, ללא התנזלות בתוכו או סביבו. כמו כן מרה מעט אקוגנית עם סלץ' בתוכו. עדיין לא בקרתי אצל כירוג אעשה זאת בהקדם. חשוב לציין שאין לי כאבים רק רגישות כשלוחצים באזור והאבן ללא תזוזה גם בשינוי תנוחה. האבן מתאימה לחסימה חלקית של אזור היציאה. לפעמים יש לי כאבי גב והבטן מתנפחת לאחר ארוחות גדולות אך איני יודעת האם זה קשור לאבן. יש לי מס' שאלות: 1. אני עדיין מניקה האם ניתן בשל כך לדחות את הניתוח. 2. האם מצבי מחייב ניתוח. והאם באופן מיידי 3. אני אמורה בעוד כחודש וחצי לסוע לחופשה בת חמישה ימים בחו"ל האם זה מסוכן, הפחידו אותי שאני לא יודעת מתי עלול לבוא התקף של האבן. 4. יש לי גם שבר בתבור מההריון האם ניתן לתקן זאת באותו ניתוח של כיס המרה.

26/05/2007 | 06:45 | מאת:

כן, ע"ס התאור הקליני וגם הסונוגרפי כיס המרה חייב לצאת. במהלך הניתוח ניתן לתקן את הבקע הטבורי. הנקה אינה סיבה לדחיית הניתוח ותוכלי להמשיך להניק גם לאחר ההתערבות. נראה כי את סובלת מספיק בכדי לא לדחות. הניתוח אינו חייב להיות מידי. אבן בצוואר הכיס הינה מתכון לצרות- דלקת חריפה של כיס המרה. כאב הגב לאחר ארוחות גם הוא אינו מבשר טובות- אני היתי ממליץ לך לעבור את הניתוח ובקשר לנסיעה- ההחלטה היא כמובן שלך אך המלצתי היא לעבור את הניתוח טרם הנסיעה- א. בכדי לחסוך את הסיכון לדלקת חריפה בטיול וב. בכדי להנות מהחוויה הקולינארית בטיול.....