פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

18/05/2007 | 22:44 | מאת: שרי

שלום רב, הנני בת 37. לציין שלפני כ-10 שנים עברתי ניתוח להקטנת שדיים. לפני כשנה ו-5 חודשים התגלה אצלי גוש בשד, ונשלחתי ע"י כירורג שד לבדיקות הדמייה. (הייתי כ-שנה לאחר לידה ראשונה, לאחר טיפולי IVF). בדיקות הממוגרפיה העלו ממצאים הבאים: "שד ימין : גושים ברקמה הרכה. נראה גוש אחד - 7 מ"מ. גבולות מוגדרים היטב. סמיכות רקמת הגוש נמוכה. ברביע תחתון חיצוני עם הסתיידויות גסות בתוכו. הערכת ממצא: שפיר מבחינה רנטגנית. הגוש הוגדר כסולידי מתאים לפיברואדנומה בשלבי הסתיידות." בדיקת US העלתה: שעה 7, כ-8 ס"מ מהפיטמה - גוש סולידי בקוטר 0.8 ס"מ, מוגדר היטב סונוגרפי שפיר, עם הסתיידויות גסות בתוכו" בשד ימין - ממצא US הדגים ציסטה. ביקשתי לבצע ביופסיה, אולם עד שהגיע המועד- לא נמוש עוד הגוש (חמסה...). גם בבדיקת רופא, הוא כביכול נעלם. שאלותיי: 1. עד כמה ניתן לסמוך על בדיקות האלו ? האם אכן ניתן לחשוד בוודאות שזוהי פיברואדנומה ולא חלילה ממצא אחר בלא התערבות פולשנית (ביופסיה, היסטולוגיה וכד'...) ? 2. מה משמעות ההסתיידויות מבחינה קלינית ? האם יש לכך משמעות כלשהי ? האם יש צורך במעקב כלשהו ? 3. האם הממצאים הנ"ל מציבים אותי בקבוצת סיכון כלשהי למחלת שד ממאירה, חס וחלילה ? אודה לך אם תאיר את עיני מעט בסוגיה זו.

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2007 | 08:41 | מאת:

פיברואדנומה הינו הגוש השפיר השכיח ביותר בנערות ונשים צעירות אך כמוהו ניתן למצוא גם במבוגרות. האבחנה היא בדרך כלל בבדיקה המזהה גוש עגול ונייד ומתאשרת בבדיקת האולטראסאונד. בדיקת הממוגרפיה תזהה הסתידויות- עדות לדגנרציה של הגוש במידה ותהליך זה התקיים. נשים עשויות לחוש בגדילת הגוש בהתאם למחזור החודשי עדות להשפעה ההורמונאלית על הגוש. מקובל בנשים מתחת לגיל שלושים לעקוב אחרי הגוש אך מעל גיל זה לדגום במחט כפי שהוצע לך. היות והגוש משתנה בגודלו בהתאם למחזור יתכן כי ייטב לבצע את ביופסית המחט אצלך בהנחיית אולטראסאונד.

21/05/2007 | 15:35 | מאת: שרי

כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה - הרופא לא הציע לבצע ביופסיה והסתפק בתשובות הממוגרפיה וה-US. אולם אני דרשתי לבצע ביופסיה והופניתי לביצועה. מעט לפני ביצוע הביופסיה ניסיתי למשש את הגוש (שקודם לכן, היה מאוד נוקשה וברור במישוש) אולם הוא נעלם לפני ביצוע הביופסיה !! מה עליי לעשות כעת ?

21/05/2007 | 15:58 | מאת: שרי

הסתיידויות גסות, אני מבינה שהתקיים תהליך דגנרציה, כדבריך. במצב כזה - האם יש צורך במעקב כלשהו ? כיצד ניתן לבצע ביופסיה (כהמלצתך) אם הגוש נעלם ?

21/05/2007 | 18:25 | מאת: שרי

מצד אחד כתבת: " בדיקת הממוגרפיה תזהה הסתידויות- עדות לדגנרציה של הגוש במידה ותהליך זה התקיים". ומאידך, כתבת שתמוה בעיניך שהגוש ייעלם. אם הגוש עובר דגנרציה - מדוע לא סביר שהוא ייעלם ?

20/04/2009 | 09:22 | מאת: רות 29

שלום רב רציתי לדת אם ניתוח להוצאת הגוש מהשד יכול להשפיע על רקמת השד? האם יכול לגרום לשקע? מהי הפרוצדורה המומלצת בניתוחים אלו- שמעתי על תפרים נמסים= האם הם עדיפים?