בקע מפסעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

21/03/2007 | 08:36 | מאת: ירון

אני בשנות הארבעים לחיי ואני אמור לעבור ניתוח בשני הצדדים בו זמנית, הניתוח הינו בשיטה הפתוחה עם רשת,האם יכולים להיות תופעות לוואי לאחר הניתוח, כמו תחושה של הרשת במגע עם הרקמות ? או שהצטלקות הרשת הופכת אותה לרקמה טבעית במשך הזמן,האם יש סוגי רשת שונים ואם כן מה עדיף או מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

26/03/2007 | 08:35 | מאת:

התחושה למגע אינה משתנה ולא ניתן למשש את הרשת מבעד לעור. ישנן רשתות שונות והכירורג יבחר את הרשת בגודל המתאים למבנה התעלה המפשעתית. באופן בסיסי אם זאת רוב הרשתות בעלות מבנה בסיסי דומה והשוני הוא בעוביין, גמישותן, וקונפיגורציית הטוייה שלהן.