האם יש לי סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

13/03/2007 | 22:57 | מאת: דואגת

הרופא הפנה אותי לבדיתק u.s ולממוגרפיה. עלי לציין כי אני מרגישה גוש די גדול, ושהמרקם שלו הוא כאילו מונחת לי אבן בשד, אבל אבן עם חורים קטנים ובליטות. בבדיקת הממוגרפיה כתבו לי בסעיף שד ימין (שם אני מרגישה גוש): אסימטריה מראה שפיר. חיצוי עליון. רושם: נראה שפיר. בבדיקת אולטרה סאונד נכתב לי: שד ימין - מעל הפטמה, באזור בו נמוש הגוש מעיין תהליך היפואקואי, לא מוגדר. יש להשלים בירור על ידי טוקאט לאזור וייעוץ כירורגי. יש לציין שאין עדות לגוש מוגדר. מודגמת זרימת יתר. שד שמאל - ללא ממצא חריג. אקסילות ללא גושים. אני פשוט לא מבינה כלום. מה זה תהליך הפיואקואי לא מוגדר? מה המשמעות של זרימת יתר? מה זה אקסילות ללא גושים? האם הגוש יכול לעבור לבד, בלי טיפול כלשהו? הייתי אצל הכירורג עכשיו וזה מה שהוא טוען. נשמע לי קצת מוזר. הוא אומר שהגוש הזה הוא גדול מידי מכדי להיות סרטני, ולכן סביר להניח שהוא סתם. לדעתו, אין צורך לעבור ביופסיה. מה דעתך?

15/03/2007 | 11:09 | מאת:

בראשית אציין בפניך כי את הביופסיה עלייך לעבור שכן הממצא חריג וחייב הוכחה כי הוא שפיר. היפואקוי- מושג המדבר על חדירות הריקמה לגלי הקול של האולטראסאונד. אקסילות- בית שחי זרימת יתר- מלמד על כך שהאזור עשיר בכלי דם

15/03/2007 | 12:11 | מאת: דואגת

המון תודה על ההתייחסות ועל התשובה! נקווה לתשובות טובות!