ניתוח שבר

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

25/02/2007 | 21:57 | מאת: מני המתלבט

מחבר/ת : מני המתלבט הנני סובל מבקע מפסעתי (הרניה )גדול בצד שמאל ושגם יורד שירד לשק האשכים , אני מתלבט לגבי סוג הניתוח ניתוח פתוח / או לפרסקופי ( לפי השיטה שהתפרסמה באינטרנט שמבוצעת ע"י מ.ר.ב. מרכזים רפואיים) מה סוג התפרים שמבצעים כיום באיזה סוג ניתוח יהיו פחות כאבים לאחר הניתוח והחלמה מהירה יותר כמו כן מלבט לגבי סוג ההרדמה - כללית או מקומית מה עדיף ? כמה זמן אני צפוי לסבול מכאבים לאחר הניתוח אודה לך על תשובתך תודה

26/02/2007 | 10:34 | מאת:

בקעים גדולים המגיעים עד שק האשכים מקובל עדיין לנתח בשיטה הפתוחה. בשיטה זו הכירורג נגש לתיקון הבקע דרך המפשעה . בניתוח מוחזר תוכן הבקע לחלל הבטן ואז מותקנת רשת המשמשת טלאי על הפגם של דופן הבטן במפשעה.

05/05/2007 | 23:27 | מאת: דלית

אני בת 37 לאחר שלושה לידות, לפני כשנתיים הופיע לי בצד שמאל במפשעה נפיחות, לא התייחסתי כיוון שלא חשתי בשום כאב ולא סבלתי מכך. לא מזמן הלכתי לשאול רופא כירורג, רק משום שהפריע לי קוסמטי , והא אמר לי שיש לי שבר במפשעה וזאת ע"י בדיקה ידנית בלבד. שאלתי היא: א. האם בדיקה ידנית מספיקה או שאני צריכה לדרוש צילום? ב. האם כדאי לעבור את הניתוח, אני מאוד מאוד מתלבטת, כי זה בכלל לא מפריע לי ולא כואב, אך הבנתי שיכול להיות סיבוכים במידה והשבר יוצא ולא חוזר??? אך בניתוח הבנתי שגם יש אפשרויות לסיבוכים ולזיהומים אחרי ניתוח כזה ואף זה יכול לחזור, עקרונית בינתיים איני עושה דבר כיוון שלא כואב לי , אך יש בי פחד שבמשך הזמן זה יגרום לי לבעיות.