ניתוח בקע (הרניה)

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

24/02/2007 | 19:34 | מאת: יצחק ג

עלי לעבור ניתוח בקע מפשעתי : שאלתי האם בניתוח הנל משתמשים כיום בנוסף לרשת המקובלת גם בפלאג' מיוחד דמוי כדור נוצה הנקרה פרפיקס פלאג' העשוי מפוליפרופילן המשמש לחסימת הפגם שנוצר . ומפחית את הכאבים לאחר הניתוח בזה שהוא לא מפעיל לחץ על הרקמות שמסביב לפגם. האם ניתוח בשיטה זו מומלץ אשמח לקבל תשובה במהירות האפשרית

25/02/2007 | 14:11 | מאת:

השימוש ב- PLUG הוא בהתאם לבקע ונסיון המנתח. ישנם לא מעט דיווחים כי השימוש בשיטה זו מעלה את מקרי ההשנות. התיקון המקובל אצל רוב המנתחים הוא התיקון לפי- ליכטנשטיין.