גושים בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

17/02/2007 | 20:28 | מאת: דנה

כיום אני בת 25. כשהייתי בת 23, בדצמבר 2004 הוצא גוש בקוטר 1.5 3.15X ס"מ משד ימין שלי שהוגדר כ- JUVANIL FIBROADENOMA. (בבדיקה ידנית אצל הרופא, חודש לפני הניתוח, הגוש היה בקוטר של 2 ס"מ בלבד. שבועיים לאחר מכן, באולטרסאונד, נראה הגוש בקוטר 1.3 3.13X ס"מ, שבועיים לאחר מכן הוא הוצא.) לפני כמה ימים בוצעה בדיקת אולטרסאונד של השדיים ונמצאו 2 גושים בשד ימין: אחד בקוטר 6 מ"מ (מוגדר היטב), והשני בקוטר 1.2 מ"מ (גוש מוצק סגלגל). וגוש נוסף בשד שמאל: בקוטר 1.4 ס"מ. --> מתאימים במקום ראשון לפיברואדינומות. (בספטמבר 2005 בצעתי בדיקת אולטרסאונד בה לא נמצאו גושים או ציסטות.) האם לדעתך יש טעם לעקוב אחר גדילתם של הגושים כל כמה חודשים, או שעדיף להוציא לפחות את 2 הגושים של ה-1.2 וה-1.4ס"מ, בטרם יגדלו יותר והוצאתם תגרור השארת צלקות גדולות יותר? האם סוג זה של גושים יכולים להמשיך ולהתגלות אצלי? מתי זה עשוי להעצר? האם הם יכולים להעלם לבד או שתמיד אצטרך להוציאם בניתוח? האם סוג זה של JUVANIL FIBROADENOMA תמיד שפיר או שיכול להפוך עם הזמן לסרטני? מצטערת על אורך השאלה אבל תשובתך חשובה לי מאוד. תודה רבה ושבוע טוב.

18/02/2007 | 08:33 | מאת:

האופי בו מופיעים הגידולים ומראם האופיני באולטראסאונד מאפשרים מעקב בלבד. הגוש הגדול שהוצא בניתוח הוצא בשל גודלו והאבחנה המבדלת של פיברואדנומה וגידול אחר בשד היכול להגיע למימדים גדולים. אני חושב שמעקב ידני עם אולטראסאונדים עוקבים עדיף על צלקות מרובות בשדיים.

18/02/2007 | 11:08 | מאת: דנה

קודם כל המון תודה על התייחסותך המהירה לשאלתי. אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס גם לשאלות הבאות: הבנתי שסוג זה של גידולים;של JUVANIL FIBROADENOMA יכול לשוב ולהתגלות. מי שעשתה לי את האולטרסאונד גרסה כי עד גיל 35 בערך הם יכולים להמשיך להתגלות ולגדול, לאחר מכן התהליך הזה נעצר והם אף מסתיידים- האם זה נכון? האם אין סכנה להשאיר כ"כ הרבה גידולים בשד? האם סוג זה של JUVANIL FIBROADENOMA יכול להפוך לסרטני במשך הזמן? באיזה גודל אתה ממליץ על הוצאת הגידולים הללו? ושוב תודה רבה והמשך יום נעים