בשבוע 7 להריון- עם התקף כיס מרה !!!

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

14/02/2007 | 18:16 | מאת: כואב לי

ד"ר קלוגר שלום רב, לפני מספר שבועות כתבתי לך בפורופ לקבלת טיפ בנוגע ללפרסקופיה להוצאת כיס מרה, כיום אני בהריון בשבוע 7, כבר יומיים עם התקף כיס מרה ובטן נפוחה בגודל של חודש 9, הבנתי שניתן לעשות ניתוח זה גם בהריון האם זה לא מסוכן? לי ולעובר/ית? אני ממש מפחדת שהבטן תגדל ויהיו לי התקפים מה ניתן לעשות האם יש משהו שיכול להמיס אותן או שניתוח זו הדרך הטובה ביותר. אודה לך באם תעשה לי סדר, תודה

15/02/2007 | 08:13 | מאת:

ניתוח כריתת כיס המרה ניתן לביצוע באופן לפרוסקופי גם בהריון. בדרך כלל מתבצע הניתוח בטרימסטר השני- העובר בשל יותר והרחם עדיין אינו גדול מאוד להפריע לגישה זו.