בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/02/2007 | 01:26 | מאת: יגאל

שלום, אובחן אצלי בקע מפשעתי דו צדדי. האם בניתוח של חתך ורשת - חתכים, בעצם - ניתן לטפל בשני הצדדים תחת הרדמה מקומית (לא אפידורלית) אחת? האם רשת ששמים מאחורי הרקמה הפגועה (בשיטה הלפרוסקופית) עלולה להקשות על ניתוחי עתידיים של פרוסטטה או כלי דם יותר מרשת ששמים בצד הקדמי? במקרה של ניתוח דו צדדי היכן ההחלמה מהירה יותר וכואבת פחות - בלפקרוסקופיה או דרך חתך? תודה מראש

08/02/2007 | 13:53 | מאת:

מקריאת שאלתך אני מבין כי התענינת כבר בנושא. הגישה הלפרוסקופית מקובלת וטובה אך יש דברים אותם עליך לדעת1. הרשת הגדולה המותקנת בניתוח עלולה לגרום לבעיות בעתיד בניתוחי ערמונית. 2. הסיבוכים בניתוח הלפרוסקופי נמוכים אך גבוהים מהסיבוכים של הגישה הפתוחה. 3. הניתוח הלפרוסקופי מחייב הרדמה כללית.4. אחוזי החזרה של בקעים שתוקנו באופן לפרוסקופי כנראה מעט גבוהים מאלה של הגישה השמרנית. 5. אכן ההחלמה לאחר הניתוח הלפרוסקופי מעט קלה יותר אך מסתבר כי החזרה לעבודה כפי שנבדק בקרב מטופלים רבים זהה כ- 9 ימים. בהצלחה בניתוח.