פרטים אודות ניתוח הבקע בשיטה החדשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

28/01/2007 | 12:58 | מאת: רפאל

לפני כמה ימים התפרסם בעיתונות כי הובאה לארץ שיטה חדשה מאיטליה לתיקון בקע . כאחד שסובל מבקע מפשעתי בשני הצדדים (בן 38), האם ידוע לך על סיבוכים מיוחדים בשיטה זו ביחס לשיטות הקיימות? האם ניתן לנתח בשיטה זו בו זמנית את שני הבקעים? אני פשוט חושש מהשיטה הלפרוסקופית (ומן ההרדמה הכללית הכרוכה בה), ולכן אעדיף כל שיטה אחרת, גם במחיר של לעבור פעמיים ניתוח...

28/01/2007 | 13:31 | מאת:

השיטה עליה פורסם בעיתון אינה חדשה ומבצעים אותה בארץ זמן רב. ישנן עדויות בספרות כי ניתוחי בקע המבוצעים בהרדמה מקומית( כפי שמבוצע בניתוח שפורסם לאחרונה ) כרוכים בשיעורי חזרה גבוהים יותר מאשר ניתוחים המבוצעים בהרדמה כללית או אזורית. אני חושב כי עליך להוועץ בכירורג העוסק בתיקוני בקע ולא להתפתות אחר פירסום בעיתון על שיטה שמבצעים אותה כירורגים רבים בארץ.