בקע?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

26/12/2006 | 19:43 | מאת: גלית

שלום ד"R אני בת 27, בגיל צעיר(בגיל 10) עברתי ניתוח בקע מפשעתי השבוע התחילו לי כאבים באזור המפשעה(באותו צד שנותחתי). לא כואב לי באזור שנותחתי אלא קצת למטה יותר. איני יודעת אם זה ממקור של שרירים או אולי יש לי שוב בקע(ידוע לי שלפעמים בקע יכול לחזור) צלקת הניתוח תקינה, אין כל סימן של נפיחות או אודם מלבד הכאבים האם יש בדיקה ספציפית שמאבחנת בקע מפשעתי? אם כן מהי הבדיקה? האם יכול להיות שהכאב אכן נובע ממקור שרירי? כמה זמן סביר להמתין לחלוף הכאב לפני שנגשים לרופא?

22/01/2007 | 14:34 | מאת:

הדרך הטובה ביותר לבדוק השנות הבקע היא להבדק אצל כירורג. לעיתים ישלח החולה לביצוע אולטראסאונד. לא כדאי להמתין עד חלוף הכאב ואני מציע שתפני לרופא שלך לבדיקה.