חוות דעת המקצועית

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

26/12/2006 | 14:02 | מאת: חי

שלום ד"ר לפני כשנתיים חליתי בסרטן הלימפומה ובעקבותיו נאלצו לכרות לי את הטחול ונאלצתי לעבור סדרת טיפולי כימו' . בבדיקות מעבדה שאני עושה מידי חצי שנה אני רואה שערכי הטרומבוציטים ( PLT ) הם : 433 לעומת ערכים שהיו בטרם הוצאת הטחול 290 . שאלתי האם הוצאת הטחול יכול להיות הגורם,אציין שאני בן 58 ואיני נוטל תרופות כלשהם. ושאלתי השניה האם כדאי שאשקול נטילת אספירין. ממתין לחוות דעתך ומודה לתשובתך

22/01/2007 | 14:24 | מאת:

עליית הטרומבוציטים לאחר ניתוח כריתת הטחול הינה תופעה מוכרת ונדרשת לטיפול במקרה והטחול נכרת מסיבות" המטולוגיות" קפיה במספר הטרומבוציטים לאחר תקופה ארוכה של בדיקות תקינות צחייבת התייחסות ובדיקות נוספות. בחולים בהם מספר הטרומבוציטים גבוה נהוג לתת טיפול נוגד קרישה אך לצורך כך עליך להתייעץ עם ההמטולוג.