גידול בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

13/11/2006 | 14:10 | מאת: abrushka

לפני כשבוע אבי אובחן כסובל מסרטן הלבלב. ביום חמישי הוא עבר ניתוח ובמהלך הניתוח התברר: א. שהגידול בלבלב קשיח מאוד, מחובר לוריד פורטאלי ובלי אפשרי להפרידו מהוריד. ב. אין גרורות ג. לא ניתן לקחת ביופסיה ולכן אי אפשר לדעת בודאות אם הגידול ממאיר או שפיר השאלות שלי הן: אני רוצה לחפש חוות דעת נוספת בנוגע לשאלה "האם ניתן להפריד את הגידול מהוריד או לא". א. אילו רופאים מתמחים בנושא? אילו מסמכים-בדיקות וכד' עלינו מהביא מבית החולים. ב. במקרה ולא ניתן להפריד בין הגידול לבין הוריד, מה עושים על מנת שהגידול המתפתח לא יגרום להתפוצצות הוריד? מכניסים לתוכו איזה שתיל? עושים by pass? אל מי עלינו לפנות כדי לברר את העניין? ג. באיזה keywords מחפשים מידע מחקרי בנוגע להפרדת הגידול מהוריד. אני רוצה לחפש סטטיסטיקה בנוגע לפרוגנוזה, סיכויים וסיכונים.

13/11/2006 | 14:21 | מאת:

לא ציינת את גילו של אביך וכן מה היו תוצאות הבדיקות הנוספות כמו למשל - סמנים גידוליים. בעיקרון במידה ואין גרורות ניתן בשלב זה להתחיל טיפול כמוטרפי ובמידה והגידול קטן לנתח שנית. חשוב מאוד להגיע לאבחנה היסטולוגית שכן האונקולוגים לא יתחילו טיפול שכזה ללא היסטולוגיה. היות וזה תחום עיסוקי, בצניעות, אציע לך לבוא להמשך שיחה במשרדי.

13/11/2006 | 14:48 | מאת: abrushka

תודה על תגובתך המהירה נאמר לנו שהגידול קשיח מאוד ולכן אי אפשר לקחת ביופסיה. א. האם המושג ביופסיה שקול ל"בדיקה היסטולוגית"? הרופאים אומרים שאי אפשר לדעת בשלב זה האם הגידול סרטיני או לא, אך יוצאים מההנחה כי הגידול הוא סרטני מסיבות הסתברותיות. האם גידול סרטני יכול להיות קשיח עד כדי כך שאי אשפר לקחת בדיקה היסטוליגית? איני מגלה חוסר אמון בדברי הרופא המטפל, אני רוצה להבין טוב יותר במה מדובר. ב. נשמח להיפגש איתך. מה עלינו להביא לפגישה על מנת לעזור באבחון? ג. מתי אפשר לבוא? אבי מאושפז היום בתל השומר לאחר הניתוח (רצו לעשות לו את Wipple, לא הצליחו בגלל שהגידול מחובר לוריד פורטאלי, ובמקומו עשו לו by pass למרה והוציאו את כיס המרה ביום חמישי). להערכתי הוא ישתחרר ביום ראשון הקרוב. ד. אבי בקופת חולים מכבי ומאובטח ביטוח מקיף במגדל מטעם אוניברסיטת ת"א. אודה מאוד אם תייעץ לי למי לפנות ע"מ לקבל החזר על הבידקה אצלך.