אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

12/11/2006 | 22:37 | מאת: שרון

שלום לך ד"ר אני אישה בת 40 ולפני 10 שנים גילו אצלי אבן בכיס מרה.לעיתים רחוקות אני סובלת מהתקף כאבים ולרוב עקב תזונה שומנית. רופא שלי ממליץ על הסרת כיס מרה. ידוע לי שהגוף עלול לייצר אבנים נוספות ובכל זאת אני מעדיפה לא לעבור ניתוח.הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות לרסק את האבן ולא לנתח, ואם כן באיזה מסגרת אפשר לבציע את זה באיזור המרכז. (רופא שלי לא מכיר מקום כזה) אודה לך מראש על תשובתך שרון

13/11/2006 | 11:27 | מאת:

הרופא שלך צודק. עדיף להוציא את כיס המרה באופן לפרוסקופי ולא לרסק את האבנים.