תיקון בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

04/10/2006 | 10:20 | מאת: דוד

שלום רב, נתגלה לי בקע בצד ימין. אני בן כ- 36 ודי בריא. מעונין בהחלמה מהירה ככל שניתן ובגישה המסורתית זמן ההחלמה יארך. שאלותיי: 1. האם ניתן להשתמש בטכניקת לפרוסקופיה לתיקון הבקע והאם היא עדיפה על פני השיטה המסורתית (למרות שמקובל להשתמש בגישה המסורתית). 2. מהן החסרונות של הגישה הלפרוסקופית. 3. האם קופות החולים מכסות ניתוחי בקע גם בגישה הלפרוסקופית. תודה רבה, דוד בברכה, דודי.

04/10/2006 | 13:12 | מאת:

מקובל לנתח בקע חד צדדי באופן המסורתי. סטטיסטית אחוז הסיבוכים בשיטה ההלפרוסקופית גבוה יותר אם כי בשתי השיטות מדובר באחוזים נמוכים. תיקון לפרוסקופי אינו ממומן ע"י קופות החולים.

04/10/2006 | 13:19 | מאת: דוד

תודה רבה על תשובתך, בהמשך לתשובתך: 1. אם אני מעונין לבצע ניתוח בקע בשיטה הלפרוסקופית, האם ידוע לך מה העלות? 2. האם ביטוח משלים (מכבי מגן זהב וכד') מכסה זאת? 3. מבחינת ההליך האשפוזי. האם הוא דומה? טופס אישפוז מקופ"ח וכד' תודה רבה מקרב לב, דוד

04/10/2006 | 13:20 | מאת: דוד

תודה רבה על תשובתך, בהמשך לתשובתך: 1. אם אני מעונין לבצע ניתוח בקע בשיטה הלפרוסקופית, האם ידוע לך מה העלות? 2. האם ביטוח משלים (מכבי מגן זהב וכד') מכסה זאת? 3. מבחינת ההליך האשפוזי. האם הוא דומה? טופס אישפוז מקופ"ח וכד' 4. יש לי כבר בקע בצד השני שבוצע בגישה המסורתית, האם זה משפיע על הצורה בה יתוקן הבקע הנוכחי? תודה רבה מקרב לב, דוד