בקע ומאמץ גופני?

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

07/08/2006 | 13:30 | מאת: אמיר

שלום רב פרופסור קלוגר! במידה וגילו אצלי בקע אך בשל העובדה כי אין הפרעה ניכרת הוחלט לא לנתח ואף נאמר כי אין הגבלה בפעילות גופנית וכו". האם אין קשר בין פעילות גופנית לבקע והאם פעילות מסוג זה אינה יכולה להחמיר את המצב? תודה על תשובתך המלומדת.

08/08/2006 | 08:41 | מאת:

08/08/2006 | 08:45 | מאת:

בקע מפשעתי אינו נגרם בגלל פעילות פיזית אלא בא לידי ביטוי בעקבות פעילות שכזו. בקע שאינו סימפטומטי כלל ונמצא למשל בעת בדיקה גופנית רוטינית אינו נדרש לניתוח. ההוריות לניתוח מוגדרות ומבוססות. הסיכוי לסיבוך בבקע שאינו גורם לכל תופעות הוא פרומיל אחד בלבד. לכן- במידה והבקע אינו גורם לתופעות לוואי, כאב, אי נוחות, כאב במאמץ וכ"ו, צדק הרופא אשר ייעץ לך לא להנתח. הייתי ממליץ כי תהיה במעקב וכי תקבל הסבר לגבי סיבוכי הבקע במידה ויופיעו- סיכוי קלוש...