גוש כואב בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

15/06/2006 | 15:01 | מאת: טלי

שלום, אני בת 25 וגיליתי לפני יומיים גוש פנימי כואב בשד שמאל. הגוש נמצא בהקף השד באזור הפונה לכיוון בית השחי. אציין שבדיוק אני במחזור ורציתי לדעת: האם הגוש יכול להיגרם בגלל המחזור או יכול להיגרם בגלל היתפסות שריר באזור החזה? בעבר לפעמים הרגשתי גודש כללי ומכאיב בשדיים בתקופה קצרה הקדמה למחזור אך הפעם מדובר בגוש ספציפי באזור נקודתי בלבד ובשד אחד בלבד ולא בתחושת גודש. מה לעשות? (התור שלי לרופא אינו בשבוע הקרוב. האם כדאי לבקש להיכנס לרופא בלי תור? האם המצב הוא דחוף? הגוש יחסית גדול, כ-2 ס"מ...וכואב...).

18/06/2006 | 10:58 | מאת:

כל גוש בשד חייב בירור. מידת הדחיפות היא פונקציה של הכאב וזמינות הרופא. שבוע שבועיים הוא זמן סביר לגוש שאינו מלווה בחום או אודם מקומי. במידה ואת מודאגת נסי להקדים את התור.