תחושת לחץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

03/06/2006 | 11:39 | מאת: אבי

שלום לרופא היקר. ידוע לי שהפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ וטיפול של הרופא המטפל. אני בסה"כ הייתי רוצה לשמוע את דעתך מתוך נסיונך העשיר. והרי השאלה: לפני כ-3 שנים עברתי תאונה קשה בה נכנס לי מוט ענק בבטן ויצא מביה"ח מצד שמאל למטה. כתוצאה מכך בין יתר הפגיעות, נגרמה לי פגיעה קשה בדופן הבטן הקדמית ובשרירי הרקטוס. הבטן נסגרה ושוחזרה עם רשת פרולן סינטטית. מאז התאונה אני חש כאבים מתמידים בבטן - כמו חגורה לוחצת כאילו משהו מתוח חותך בתוך הבטן ומפריע, הכאבים הללו מתגברים במאמץ. תחושה כאילו משהו תפוס ודבוק בתוך הבטן. במבט חיצוני לא נראה בקע או התרופפות של קיר הבטן. האם הרשת ששמו לי בבטן יכולה לגרום לתופעות ולבעיות או הדבקויות או שאולי זה נובע תוצאה מהצלקות/צלקות פנימיות? האם ניתן לטפל בבעיה כזו? אני אודה לך אם תוכל להסביר ולפרט. אני מאוד מודה לך מקרב לב על העזרה והסיוע.

04/06/2006 | 07:50 | מאת:

בוקר טוב רשת סינטטית יכולה להיות מסוגים שונים. חלק מהרשתות עלולות לגרום להדבקויות מעיים לרשת. הכאב שאתה מתאר אינו קשור להדבקויות ולמרות שחיצונית נראה כי הכל שפיר מין הראוי כי תבדק לשלמות הרשת ולשלילת בקע בצלקת.