בקע כן /לא

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

02/06/2006 | 13:16 | מאת: ש.מ

לפני כחודשיים הופיעו כאביים בבטן תחתונה ובמפשעה ולקחתי דוקסילין וזאת עקב כך שבעבר סבלתי מדלקת בזקיק האשך וטופלתי בדוקסילין עקב המלצת אורולוג בבדיקת רופא משפחה נאמר לי כי ישנה בלוטת לימפה מוגדלת מימין ןלכן הומלץ לקחת את הדוקסילין שוב ולאחר מספר ימים הכאב חלף לפני כשבוע הופיע אותו כאב שוב לקחתי דוקסילין והכאב חלף שוב יש לציין כי כאבים אילו לא התגברו באופן משמעותי בזמן מאמץ אלא רק לפעמים בהליכהאתמול לאחר מאמץ של הרמה של משקל רב כ 120 קילו הופיע לי כאב חד בבטן שהקרין למפשעה ולשק האשכים עד לרמה של חוסר אפשרות ללכת ניגשתי לבדיקה במיון ונאמר לי כי יש לי בקע משמאל ויתכן בקע קטן מימין שאלתי היא האים יתכן כי הכאב שהיה בחודשיים שלפני ובשבוע שלפני הוא הרנייה כלומר האים כאב של הרנייה יכול להיעלם בלקיחת אנטיביוטיקה , שאלה נוספת היא האים יכול להיות שהסתובבתי עם הרנייה ולא ידעתי זאת בהתחשב בכך שעבודתי כרוכה בהרמת מסעות כבדים נראה לי כי הדבר לא הגיוני שהרי אם היה לי הרנייה הייתי חש בכאב כל פעם שהייתי מרים משהו

03/06/2006 | 08:48 | מאת:

בקע או כאביו אינם נרפאים מנטילת אנטיביוטיקה. הבקע קרוב לוודאי קיים זמן רב והמאמץ הפיזי אותו בצעת רק גרם להופעתו הקלינית. הסיבה לבקע היא מורכבת וכוללת מרכיב תורשתי, מרכיב שחיקת הרקמות ושילוב של השניים. בקע בגיל צעיר הוא בדרך כלל מולד וביטויו הקליני יכול להיות בגיל מבוגר יותר.