מגבת מתחת לכסא בטיחות- מותר?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/09/2011 | 23:36 | מאת: נורית

יש לי כסא אלפא אומגה שמותר לשים נגד כיוון התנועה. הבעיה שכאשר שמים נגד כיוון אין לו זוית טובה להשכבה ואז ראשה של ילדתי (בת שנה וארבע ) נוטה כל הזמן ונופל קדימה. המליצו לי לשים מגבת עבה מגולגלת כדי ליצור שיפוע טוב כמו בסל קל - האם זה מותר? מה עדיף - לשנות את הזוית ע"י מגבת או לשים לה את הכסא עם כיוון הנסיעה?

נורית שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, ניתן לעגון את מושב הבטיחות ולהשתמש במגבת מגולגלת. יש לוודא כי המגבת תהיה מגולגלת בצורה הדוקה ותהיה מונחת מתחת למושב הבטיחות באיזור הרגליים. קחי בחשבון כי השימוש במושב בטיחות אלפא אומגה עלית נגד כיוון הנסיעה מותר על פי הוראות היצרן עד משקל 15 ק"ג. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

21/09/2011 | 17:58 | מאת: נורית

בהמשך לתשובתכם כי מותר לשים מגבת מגולגלת מתחת לכסא אלפט אומגה. כאשר שמים מגבת מתחת לרגליים יש חלל ריק מתחת למרכז הכסא, כלומר קצה אחד נשען על המגבת, קצה שני על האוטו ובאמצע יש חלל, האם זה בטוח?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים