חפצים קטנים בבית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/08/2011 | 22:04 | מאת: שרה

שלום. אני אמא ל-3 ילדים- בן 6, בת 3 ובן חצי שנה. כשבתי האמצעית נולדה, ריכזנו את כל המשחקים עם החלקים הקטנים (כמו לגו, פליימוביל, משחקי קופסא עם חלקים קטנים וכו') בחדר של בני הגדול והסברנו לו שמעכשיו כל המשחקים עם החלקים הקטנים יהיו בחדרו כאשר כל שאר המשחקים נותרו בחדר המשחקים המשותף. כיום יש לי 2 ילדים גדולים בבית ואני מוצאת שהמשחקים עם החלקים הקטנים אינם בשליטה יותר. מעבר לפליימוביל, הלגו ומשחקי הקופסא יש גם ברביות עם נעליים קטנטנות שבקלות אפשר לבלוע, גוגוזים, גולות ועוד. בני הקטן כבר זוחל בכל הבית. לכל אחד מהילדים הגדולים יש חדר משלו שיש בו צעצועים מעבר למה שיש בחדר המשחקים והקטן אמור להכנס לחדר של אחד מהם.מה עושים?

שרה שלום רב, הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת התאונה בטרם קרתה. ילדים קטנים נוהגים לחקור את עולמם דרך הפה ולכן הם מכניסים לפיהם כל דבר. יש לדאוג להרחיקכל חפץ קטן (חפץ קטן הוא כל מה שיכול להיכנס לקופסת פילם של מצלמה) - מטבעות, כפתורים, גולות. יש לאפשר לילד לשחק רק בצעצועים המתאימים לגילו. הרחיקו מילדים עד גיל3שנים צעצועים המכילים חלקים קטנים, חרוזים וכו'. יש להקפיד לבדוק כל צעצעוע לפני הגשתו לילד - בדקו שאין בצעצוע חלקים תלישים,חוטים פרומים, עיניים הניתנות לתלישה, כפתורים, בטריות ומגנטים הניתנים לפירוק, אנטנות ארוכות שעלולות להיכנס לפה, לאף או לעין. אלו הם הצעצועים המומלצים מבחינת בטיחות מגיל לידה עד שנה: משחקים זוהרים, שטיחוני פעילות, מראות בטוחות, נשכנים, טבעות, צעצועי בדים, בובות רכות, חיות ממולאות, צעצועי דחוף ומשוך, מיון פשוט של צורות, קוביות רכות, מכלים שניתן להכניס זה בזה, ספרי תמונות מקרטון, משחקים לאמבטיה. • צעצועים רכים, מתנועעים בעלי צבעים מאירים העומדים על בסיס איתן. • קשקשנים-קלים, לפחות בקוטר של 4 ס“מ שגם במצב מכווץ, או מקופל יישארו גדולים. • כשהילד מתחיל למשוך דברים לפיו-להוציא צעצועים בעלי שרוכים או חוטים, להימנע מבובות בעלות שערות פרווה נושרות • יש להימנע מצעצועים רכים וגדולים שבמיטה עלולים לגרום לחנק. כאשר הילד עומד הם יכולים לשמש כמדרגה ולנפילה מהמיטה . יום טוב ובטוח שלומית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים