לאיזה כיוון להושיב את התינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/08/2011 | 09:05 | מאת: הגר

שלום רב. בתי בת 6 חודשים, משקל כ 11 ק"ג , גובה כ 70 ס"מ. אני צריכה לרכוש לה כסא בטיחות לרכב, כי הסלקל כבר קטן לה. האם להושיב אותה עם כיוון הנסיעה או כנגד ? ( אני יודעת שעד גיל שנה ממליצים נגד כיוון הנסיעה- מצד שני הסלקל מתאים בד"כ עד גיל שנה.... מה לעשות?

הגר שלום, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב את התינוק נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ולכן, באפשרותך לרכוש מושב בטיחות משולב אותו תוכלי לעגון אל מושב הרכב נגד כיוון הנסיעה ועם כיוון הנסיעה. חשוב מאוד בעת הרכישה לשים לב למגבלות המשקל להושבה נגד כיוון הנסיעה ועם כיוון הנסיעה על פי הוראות היצרן. כמו כן, יש לוודא כי למושב הבטיחות תו תקן אירופאי או אמריקאי ואישור מכון התקנים הישראלי. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים