האם ניתן להסיע 5 ילדים ברכב רגיל?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/07/2011 | 15:19 | מאת: יעל

אני מעוניינת לברר האם ישנה אפשרות להסיע 5 ילדים בני 7-8 ברכב משפחתי רגיל (מרחק קצר יחסית לחוג), כאשר אחד יושב מקדימה בבוסטר וארבעת האחרים מאחור. האם ניתן לחגור 2 בחגורה אחת?

שלום רב, בעת נסיעה ברכב, על כל הנוסעים להיות חגורים בחגורת בטיחות /ישובים במושבי בטיחות בהתאם לגילם ומשקלם. אסור ואין זה בטיחותי לחגור שני ילדים באותה חגורה או שלא לחגור את אחד מהם. לפיכך, לא ניתן להסיע 5 ילדים ברכב שלא מתאים לכך. בברכה, מיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים