בירור לגבי סלקל עם איזו פיקס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/06/2011 | 09:42 | מאת: אריאלה

הסל קל הקודם שלנו נקנה ב-2003 - זרקנו אותו לפח , לאחר שהבנו כי תוקפו פג כעבור 5 שנים. חברה קנתה לנו מתנה סל קל חדש עם התקן איזופיקס. לדבריה , זהו הסלקל הבטוח ביותר הקיים כיום. יש לנו 2 רכבים בבית - מזדה 3 שנת 2008 וג'יפ איסוזו טרופר שנת 2004. רציתי לבדוק שהסל מתאים ל-2 הרכבים. האלטרנטיבה היא להחליף לסל מהדגם הישן , עם רצועות שנתפסות בחגורת הבטיחות ולא מעוגנות עם התופסנים. מה המלצתכם ? תודה על ההתיחסות , בברכה , אריאלה.

שלום אריאלה, תודה על פנייתך. עקרונית, אין הבדל בטיחות בהתקנה באמצעות חגורת הרכב וחגירה באמצעות התקני ISOFIX/LATCH. עם זאת, הדבר תלוי ברמת ההתקנה שלכם. מרבית הורים אינם מתקינים את מושב הבטיחות שלהם בצורה טובה, ואז באמת הפתרון הטוב ביותר הוא שימוש בהתקני ISOFIX/LATCH. ואגב, ההתקנה פשוטה יותר בשימוש בהתקנים אלו. בברכה, משה מוקד מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים