מעבר מסל קל לכיסא בטיחות/ולבוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/06/2011 | 13:44 | מאת: מירה

שלום רב, הילד של כמעט בין 10 חודשים ושוקל כמעט 11 קילו האם ניתן להעביר אותו לכיסא בטיחות עם הפנים לכיוון התנועה?, הוא יושב ועומד. בנוסף יש לי ילדה בת שנתיים וחצי , מתי אפשר לעבור לבוסטר? תודה מראש מירה

מירה שלום, תודה על פנייתך לפורום. המלצת ארגון 'בטרם' היא: א. נגד כיוון הנסיעה: ילדים עד גיל שנתיים לפחות ישבו נגד כיוון הנסיעה (במושב בטיחות או סלקל). ב. עם כיוון הנסיעה: עד למשקל 18 ק"ג– מומלץ לשבת במושב בטיחות, כשהילד חגור ברצועות הפנימיות של המושב (כשהמושב מתאים לגילו ולמשקלו של הילד). ג. בוסטר: ניתן לעבור לבוסטר כאשר מתקיימים אחד משלושת התנאים הבאים: i. הילד שוקל 18 ק"ג ii. כאשר כתפי הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו. iii. כאשר אוזני הילד גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות. בברכה, רחלי , צוות מומחי "בטרם"

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים