הושבת תינוקות במושב אחורי עם כרית אויר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/06/2011 | 22:31 | מאת: ארז

שלום רב! יש לי תאומים בני חודשיים ורציתי לדעת אם מותר לי לשים אותם במושב האחורי כאשר יש ברכב כרית אויר כי הבנתי שאסור במושב הקדמי עםכרית אויר אבל מה לגבי מושב אחורי עם כרית אויר לציין שוב שמדובר בתאומים!!! תודה רבה !!!

שלום ארז, תודה על פנייתך. עד כה לא הוכח כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידית. עם זאת, במחקרים שונים נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האויר הצידית, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בברכה, משה מוקד מומחי בטרם בכל מקרה, תמיד יש לפעול בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידית.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים