בת 8 לבד

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/03/2011 | 11:34 | מאת: ליאת

שלום רציתי לשאול האם אפשר להשאיר באוטו ילדה בת 8 יחד עם תינוקת בת 2 שחגורה במושב בטיחות בזמן שאני לוקחת ילד לגן (לפעמים אני מתעכבת בגן לזמן של עד 15 דקות) תודה

ליאת שלום, תודה על פנייתך לפורום. המלצת ארגון 'בטרם' היא לא להשאיר ילדים מתחת לגיל 12 ללא השגחת מבוגר. הסעיף בחוק העונשין המתייחס להשארת ילד לבדו קובע: "המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות - דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד - דינו מאסר 5 שנים". בברכה, רחלי,צוות מומחי בטרם.

22/03/2011 | 13:00 | מאת: שוב אני

אבל מה לגבי זמן העדרות שהוא כאמור קצר (עד 15 דקות) זה מאוד מקשה עלי להוציא את שתי הבנות ולקחת אותן לגן איתי האם זה עדין אסור או מסכן אותן? ביתי בת ה8 היא ילדה בוגרת מאוד נבונה ואחראית האם אין מקום לשיקול דעת הורית במיקרים גבוליים כאלה? תודה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים