זווית שכיבת התינוק בסלקל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/03/2011 | 14:46 | מאת: יובל

שלום, היום התחלנו לחפש סלקל לתינוק שבדרך. הציגו לנו סלקל עם מספר דרגות לזווית השכיבה של התינוק - עד 170 מעלות, כשהמוכר הסביר שבסלקל רגיל אסור להסיע את התינוק מעל 45 דקות ברצף, משום שזה לא בריא לילד (לא עניין בטיחותי, אלא בריאות הילד). לא הצלחנו למצוא תימוכין לטענה הזו של המוכר. רצינו לברר עד כמה היא נכונה - האם יש המלצות לזוויות השכיבה של הילד בסלקל וכו'? תודה וחג שמח

יובל שלום רב, ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים אינו מוסמך לענות על שאלות בנושא בריאות התינוק.אני מצרפת קישור לאתר משרד הבריאות בתקווה שתמצא תשובה לשאלתך:http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=35 בכל מקרה אפשר תמידלפנות לרופא הילדים או לרופא המשפחה. אוסיף רק שמבחינת בטיחות, כל סלקל/מושב בטיחות בעל תקן אמריקאי או ארופאי שקיבל את אישור מכון התקנים הוא בטיחותי. שבוע טוב ונסיעה בטוחה שלומית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים