נסיעה במכונית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/05/2006 | 16:41 | מאת: רנית

אלהן רציתי לוודא יש לי מכונית מסוג פולו וישנם כריות אויר הייתי רוצה לדעת אך להשכיב את התינוק בסלקל נגד כיוון התנועה בכסא קדמי או אך בברכה

רנית שלום לפי התקנה החדשה אין להסיע ילד במושב בטיחות מול כרית אויר אלא אם היא מנותקת. המלצתינו היא להסיע את הילד במושב האחורי ברכב, אשר בטוח יותר מהמושב הקדמי. לגבי כריות אוויר צידיות - אין כיום מחקרים המוכיחים כי ילד החגור כראוי במושב הבטיחות (מושב המתאים לגילו ומשקלו של הילד, ומעוגן היטב לרכב) - עלול להיפגע מכרית אוויר צידית. יש לבדוק בהוראות היצרן של הרכב ומושב הבטיחות את ההנחיות לגבי התקנת המושב לצד כריות אוויר צידיות ולפעול בהתאם. בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים