נסיעה בתחבורה ציבורית

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

02/01/2011 | 10:27 | מאת: אסנת

שלום.ישנן הנחיות ברורות לגבי הסעת ילדים ותינוקות ברכב פרטי - במושב בטיחות בלבד. ומה לגבי הסעת ילדים באוטובוסים ומוניות? האם ישנן הנחיות כלשהן? תודה.

שלום רב, החוק אינו מחייב חגירת ילדים במושבי בטיחות או חגורות בטיחות בנסיעה בתחבורה הציבורית, אוטובוסים ומוניות. יש לדעת כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה או במושבים שיש לפניהם מושב אחר (לא במושבים הסמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס). לארגון 'בטרם' אין המלצה האם עדיף להושיב את הילד בסל-קל או על הידיים זאת מכיוון שבכל מקרה אין משהו שמעגן אותם לשלדת האוטובוס. אם באוטובוס קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור. במונית - עדיף כמובן להושיב את הילד במושב בטיחות המתאים לגילו ולמשקלו. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים