חגורת מותן או כרית אוויר?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/12/2010 | 10:22 | מאת: רונן

שלום! יש לנו שלושה ילדים, בני 5.5, 4 ושנה. הקטנים יותר יושבים בכסאות מתאימים מאחור. לגדול יש בוסטר. האם עדיף שישב מקדימה מול כרית אוויר, או מאחור באמצע עם חגורת מותן? או שיש פתרון אחר? תודה!

שלום רב, ראשית, תודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים. באשר לשאלתך, אם כרית האוויר ברכבך פעילה ולא ניתנת לניטרול על ידי סוויטץ' המיועד לכך, יש להושיב את בן ה-5.5 במושב הקדמי. עם זאת, על מנת לנקוט במשנה זהירות יש להרחיק את המושב שלו לאחור ככל שניתן ולבקש ממנו לשבת זקוף במהלך כל הנסיעה. אם כרית האוויר ניתנת לניטרול, יש להושיב את בן ה-4 במושב הקדמי. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים