שתייה מבקבוק בשכיבה ללא השגחה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/05/2006 | 21:06 | מאת: פאולה וורטמן

שלום רב, בתי בת שנה וחמישה חודשים. מדי יום אחרי ארוחת הצהריים היא מקבלת בקבוק לפני השינה בגן. השיטה היא לתת לפעוטות בקבוק כאשר הם במיטתם והם שותים לבד, בשכיבה ונרדמים תוך כדי או מיד אחרי הבקבוק. ביומיים האחרונים הבגדים שלה חוזרים רטובים לגמרי. שאלתי למה וקיבלתי תשובה שהיא נרטבה מבקבוק בזמן השינה. זאת בתי הראשונה והיחידה ואין לי הרבה ניסיון בתחום. בכל זאת נראה לי קצת מסוכן אך אין בידי מספיק מידע כדי לפסוק חד משמעית בנושא. אני מעוניינת לדעת מה הן הסכנות בזה שהיא שותה בשכיבה ובמיוחד שהיא לבד בזמן השתייה הזאת. תודה רבה! פאולה

שלום פאולה ותודה על פנייתך, בגיל זה קיימת סכנה מועטת של חנק כאשר ילד ישן עם בקבוק. עם זאת, קיימים היבטים אחרים, שאינם קשורים בבטיחות ילדים כגון: בריאות השן, חינוך וגבולות ועוד שכדאי לדון עליהם עם אחות טיפת החלב על-מנת לקבל מידע רלבנטי למצב. בהצלחה ויום טוב שרון צוות מומחי 'בטרם'

16/06/2010 | 11:07 | מאת: סוזי

מסתבר שהסכנה היא מאוד רצינית לגבי חנק בזמן שינה עם בקבוק - קראי ידיעות אחרונות של הבוקר בו 2 ילדים נחנקו למוות ואפילו בחו"ל זה נפוץ מאוד.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים