סוג בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

08/11/2010 | 12:34 | מאת: לילך

שלום רב, ברצוני לשאול האם ניתן להושיב ילדה בת 5 השוקלת כ 14-15 ק"ג בבסוסטר ולא בכסא בטיחות והאם יש חשיבות לסוג הבוסטר? האם צריך בוסטר בעל משענת ומגן ראש או שבוסטר פשוט של מושב בלבד (מהסוג הזול ביותר) עושה את העבודה באותה המידה? תודה רבה, חודש טוב, לילך.

שלום רב, ע"פ החוק את יכולה להעבירה לבוסטר. אולם, המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיבה במושב בטיחות עד הגיעה ל-18 ק"ג לפחות. יש כיום בוסטרים עם רצועות פנימיות שיכולים לשמש מושב בטיחות (בשימוש ברצועות הפנימיות) עד שבתך תגיע למשקל 18 ק"ג, ולשמש כבוסטר (מושב מגביה)ללא שימוש ברצועות הפנימיות. ההמלצה היא לבוסטר עם גב, שמשאיר את הילד במיקום הנכון והבטוח לכל אורך הנסיעה ומוסיף גם הגנה צידית לראש ולכל הגוף בגלל המבנה שלו. למרות האמור לעיל, גם בוסטרים ללא גב הם בעלי תקן וניתן להשתמש בהם. היתרון של בוסטר עם גב הוא מאפשר שחגורת הבטיחות תעבור במקום הנכון (על הכתף) ולא קרוב לצוואר. בברכה, אסתי צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים