גן-יבנה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/11/2010 | 14:30 | מאת: דליה

האם מותר, להסיע במונית מלאה בנוסעים מבחינה חוקית בלבד.תינוק בגיל שנה וחצי. במושב האחורי על הברכיים שלא במושב בטיחות כפי שנדרש ברכב פרטי רגיל.

דליה שלום, תקנת התעבורה 83 א' מגדירה כי: ילדים עד גיל שלוש חייבים לשבת ברכב כשהם חגורים במושב בטיחות המתאים לגילם ולמשקלם. ילדים בגיל 3-8 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). תינוק עד גיל שנה צריך לשבת במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה ברכב. כל ילד היושב במושב בטיחות, לא יישב לא מול כרית אויר פעילה. בברכה, רחלי- צוות מומחי 'בטרם'

דליה שלום, בהמשך לתשובתי,ברצוני לתקן - תקנה 83 א' מחריגה מוניות ("...לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס, מונית ואופנוע...") - כלומר, ניתן להסיע ילדים במונית ללא מושב בטיחות. יחד עם זאת , יש לציין שהסעת ילד ללא מושב בטיחות מסכנת את חייו ולכן המלצתנו היא להמנע מכך. בברכה, רחלי, מוקד מומחי "בטרם"

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים