מאיזה גיל מותר להשתמש בשמיכות פוך ?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

02/10/2010 | 20:05 | מאת: יצחק

מאיזה גיל מותר להשתמש בשמיכות פוך אמיתי והאם יש משמעות לסוג הפוך? תודה

שלום רב יצחק, אלו המלצות ארגון 'בטרם' - לבטיחות ילדים בנוגע לשימוש בשמיכות: - קודם כל יש לעיין בהוראות היצרן של המוצר- לעתים נרשמות הגבלות גיל בשימוש במוצר ויש להשתמש במוצר בהתאם לכך. - עדיף עד גיל שנה לא להשתמש בשמיכות כבדות / רכות מאד (פוך כבד ועוד). -עדיף להלביש את הילד במספר שכבות של בגדים ו/או לחמם את החדר באמצעות מכשירי חימום בטוחים ולכסותו בשמיכה קלה יותר, מאשר לכסות את הילד בשמיכות כבדות ו/או רכות מאד. - מומלץ לא לכסות את הילד עד הסוף, אלא עד קו החזה ולהשאיר את הידיים שלו מחוץ לשמיכה.אפשר להדק את השמיכה מתחת למזרון התינוק. - אין לשים דברים מחממים במיטת התינוק (כגון: סדין חשמלי, כרית חממית). - אין לשים במיטת התינוק מוצרים רכים בעת שינה (כגון צעצועים רכים). יום טוב שלומית

09/11/2017 | 21:58 | מאת: ערן

שלום, רציתי לשאול לגבי תינוקת בת שנה. האם אפשר לכסות אותה בשמיכת צמר ו/או שמיכות אחרות? תודה,

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים