כיסא בטיחות "סיגמא" תוצרת צרפת

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

15/09/2010 | 11:42 | מאת: מרי

רכשתי כיסא בטיחות בשילב- ממשקל 0 עד 18 ק"ג, לפני הקניה "מדדתי" אותו לתינוקת שלי וראיתי שזה בסדר ומתאים.כרגע היא בת 3 חודשים(שוקלת 5.5-6 ק"ג)ואני רואה שהיא כמעט יושבת בכיסא הזה-בשלב הזה אסור עדיין להושיב,למרות שמשכתי את המושב עצמו עד למצב הוריזונטלי המקסינמלי. השאלה שלי: אם היצרן אומר שזה ממשקל 0 והרי זה ידוע שאסור מבחינה בריאותית להושיב את התינוק, אז למה בכול זאת ממליצים לקנות אותם מלידה.? מצאתי גם איזשהיא כתבה על הכיסא הספציפי הזה-שמומלץ להשתמש בו מגיל חצי שנה...???? אז למה להאמין בדיוק?\ תודה מראש על התייחסותכם.

מירי שלום ותודה על פנייתך מושבי בטיחות המותקנים נגד כיוון הנסיעה צריכים להיות בזוית של 45 מעלות שמאפשרת חצי שכיבה.שימוש במושב משולב המיועד להתקנה עם ונגד כיוון הנסיעה צריך להעשות בהתאם להוראות היצרן עבור כל אחת ממצבי העגינה. על פי רוב צריך להיות מצויין בהוראות היצרן כי בעת עגינה נגד כיוון הנסיעה יש להציב את המושב כך שתתקבל זווית של 45 מעלות מושב. מרבית היצרנים מנחים את המשתמש להציב את המושב על גבי אריג מגולל הצמוד לגב הספסל וכך לאפשר את שינוי הזוית. עם זאת איני מכירה את המושב הנדון ולכן המלצתי היא לקרוא בעיון את ההוראות ולראות איזה מענה הוא מספק לשימוש נגד כיוון הנסיעה ולפעול על פיהם בלבד. לגבי המלצות כאלה ואחרות אייני יכולה לערוב להם ועליכם למצוא את הדרך הבטוחה והבריאה ביותר לנסיעה ברכב. בברכה, איילת צוות מומחי בטרם

28/02/2011 | 19:00 | מאת: אלי בראל

יש לי כסא מסוג סיגמה, כאשר האבזם שסוגר אותו נשבר. היכן אני יכול לתקן אותו?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים