כסא בטיחות ובוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

31/08/2010 | 15:08 | מאת: לי

יש לי שני ילדים; הגדולה בת 3 וחודשיים, שוקלת 12 ק"ג, 95 ס"מ. הקטן, בן שנה, שוקל 9.5 ק"ג, 75 ס"מ. כרגע נוסעים בסלקל וכסא בטיחות של מקסי קוזי. חשבתי לקנות לגדולה כסא בטיחות שהופך לבוסטר (בריטקס, נאוטילוס גקו, אוונפלו ג'נרת'יון או אוונפלו בולרו) ולהעביר את הכסא בטיחות של מקסי קוזי לקטן. האם מבחינה בטיחותית זה מתאים (בוסטר עם רצועות פנימיות ל - 12 ק"ג, וכסא בטיחות בגיל שנה) או שכדאי לקנות עוד כסא בטיחות שנחגר הפוך לכיוון הנסיעה לקטן? עד כמה החגירה הפוך לכיוון הנסיעה כל כך קריטית איחרי גיל שנה והחל מאיזה גיל "אפשר" או "בטוח" לקשור עם כיוון הנסיעה? תודה, לי

שלום רב, התאמת מושב בטיחות או בוסטר עם רצועות פנימיות (הנחשב גם כן למושב בטיחות) היא עפ"י הוראות היצרן. בדקי בהוראות לאיזה משקל כל מושב מתאים. לגבי הושבה נגד כיוון הנסיעה: ארגון 'בטרם' ממליץ להמשיך ולהושיב נגד כיוון הנסיעה גם מעבר לגיל שנה, עד כמה שהמושב מאפשר מבחינת משקל הילד. הושבה נגד כיוון הנסיעה בטוחה יותר. בברכה, דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים