בוסטר עם משענת גב או בלי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/07/2010 | 11:32 | מאת: דנה

בתי בת 5. שוקלת 28 ק"ג וגובהה 1.15 מטר ברצוני לדעת מה ההבדל בישיבה ברכב עם כיא בוסטר עם משענה או ישיבה עם כיסא בלי משענת.

החגירה בבוסטר היא באמצעות חגורת אגן-כתף בלבד. חגורת האגן (החלק התחתון של החגורה) צריכה לעבור על עצמות האגן ולא על הבטן, חגורת הכתף (החלק העליון של החגורה) צריכה לעבור מעל הכתף ולא על הצוואר. במקרה בו הילד יושב על בוסטר ללא גב והחגורה לא ממוקמת טוב, ניתן להשתמש בבוסטר עם גב, לרוב לבוסטר מסוג זה יש מתאם המרחיק את חגורת הכתף מצוואר הילד, או בבוסטר ללא גב שאליו מחוברת חגורה עם אבזם שמלבישים על חגורת הבטיחות ובאמצעותו מכוונים את מיקום חגורת הבטיחות לגובה הנדרש. בכל מקרה, אין לאפשר לילד להעביר את החלק העליון של החגורה אל מאחורי הגב או מתחת לבית השחי. בברכה, יפית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים