כסאות בטיחות לרכב ל 3 קטנים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

25/07/2010 | 20:19 | מאת: סיוון תורגמן

שלום רב, ראשית ברצוני להודות לכם על הפורום הנפלא! שנית-יש לי שני קטנים בבית הגדולה בת 3.5 במשקל 12 ק"ג והקטן בן שנתים במשקל 10 ק"ג. ובעוד חודש אני אמורה ללדת.שאלתי היא לגבי מיקום הכיסאות ברכב.היכן עלי למקמת את שלושת הכיסאות? והאם אוכל להעביר את הילדה הגדולה שלי לבוסטור עם חגורה של האוטו,או שמא זה לא בטיחותי? נ.ב. יש לנו רכב משפחתי עם 3 מקומות מאחורה. לתשובתכם אודה. סיוון

סיון שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כמו כן, אנו ממליצים על הושבה במושב בטיחות עד משקל 18 ק"ג, זאת בתנאי שגובה אזני הילד אינו חורג מגובה גב המושב. את יכולה להעביר את בתך הגדולה, על מנת לחסוך במקום, לבוסטר עם רצועות פנימיות, עד שתגיע למשקל 18 ק"ג, שאז מסירים את הרצועות הפנימיות והוא משמש כבוסטר. חשוב לזכור כי אין להושיב ילד, היושב במושב בטיחות, במושב הקדמי מול כרית אויר פעילה. בברכה, דלית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים