בטיחות במים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/07/2010 | 09:18 | מאת: דנה

בני בן שנתיים ושבועיים, ילד פעיל, נמרץ ועצמאי, כזה שלא אוהב לשבת ו/או שמחזיקים אותו אלא אוהב להתרוצץ לבד (כשאנחנו בחוץ הוא לרוב רץ ולא הולך...). אנחנו צפויים ללכת בשבוע הבא לפארק המים שפיים ורציתי לדעת, מלבד השגחה צמודה שלנו, אילו אביזרי בטיחות (מצופים, נעליים שלא יחליק וכד') כדאי לשים לו שיתאימו לגילו וישמרו על בטיחותו גם אם הוא מצליח "להשתחרר" מאחיזתנו (שהרי גם על השבילים המובילים לבריכות יש מים...). אציין שהוא בכלל אינו מוכן לשבת בגלגל! תודה

דנה שלום, ההמלצה העיקרית היא באמת להשגיח "השגחה צמודה ופעילה". מצופים וגלגלי ים מומלצים לשימוש אך אינם מהווים תחליף להשגחה פעילה. יש להתאימם למשקל הילד וגילו. מבחינת אביזרי בטיחות לבריכה: מגיל 6-3 חודשים מומלץ להשתמש במצופי ידיים. מגיל 6 חודשים, ובהתאם ליכולות הילד, ניתן להשתמש במצוף בטן. כל הווסטים למיניהם אינם מומלצים לשימוש, היות וראש של הילד יחסית כבד והילד עלול להתהפך. בשימוש בגלגל ישיבה מומלץ להשתמש גם במצופי ידיים, היות והילד יכול לשים את שתי הרגליים בפתח אחד (שהוא רחב מאוד בדרך כלל) ועלול להתהפך או להחליק דרכו. בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים