2 שאלות סל קל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/06/2010 | 11:56 | מאת: נטע

שלום לארגון בטרם. 2 שאלות: 1.האם יש הגבלה של זמן מומלץ לשהות תינוק בסל קל? (יש שאומרים לא לתת לשבת מעל חצי שעה ויש שאומרים מעל שעתיים..) 2.האם מומלץ לנטרל כרית אויר מאחורה? תודה!

נטע שלום ותודה על פנייתך. לשאלותיך- 1. הנושא של צימצום זמן הישיבה בסל קל הינו היבט אורטופדי בריאותי שלא בהתמחותינו.הסיבה לדיון נובעת מכל שתנוחת החצי ישיבה לא טובה לגבם בלא מפותח של התינוקות אני ממליצה להתיעץ עם פיזיוטרפיסטים או רופא על מנת לקבל תשובה מוסמכת. 2. לגבי כריות האוויר צדיות במושב האחורי- עד כה לא הוכח כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידית. בכל מקרה, תמיד יש לפעול בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידית. במחקרים שונים נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האויר הצידית, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בברכה איילת, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים