סל קל מקדימה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

16/06/2010 | 12:38 | מאת: אמא של שילה

שלום, אני מושיבה את ילדי בן שלושה וחצי חודשים מקדימה, בסל קל. רציתי לדעת האם כסא הרכב צריך להיות צמוד למקדימה של הרכב או שאפשר לקחת את הכיסא אחורה? האם זה עקוני? תודה! ליאת

ליאת שלום, קודם כל חשוב לציין כי לפי המלצת ארגון 'בטרם' יש להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם - זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. במקרה הזה אסור להתקין את הסל קל במושב הקדמי. באם בחרת להסיע את תינוקך במושב הקדמי, חשוב מאוד להרחיק את הכסא של הרכב כמה שיותר אחורה וכך להרחיק את הסלקל מהדשבורד. בברכה, זוהר צוות ארגון בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים