בוסטר ברייטקס פרונטיר - נדרש מתאם לחגורות ברכב !!!

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/04/2010 | 15:29 | מאת: מפנה את תשומת לבכם

בתי מתחילה לגדול מכסא הבטיחות הנוכחי שלה (תיכף בת 4, שוקלת 16 ק"ג וגבוהה לגילה) ולפני כמה ימים, במסגרת מכירה מיוחדת לפסח,רכשתי(לשימוש בעוד מספר חודשים) בוסטר מדגם "פרונטיר" Frontier המיוצר בארה"ב ע"י חברת ברייטקס. הרכישה נעשתה ישירות במחסני היבואן. כשחזרתי הביתה קראתי את חוברות ההוראות (באנגלית ובעברית) ולהפתעתי גיליתי שאין אפשרות לחבר את הבוסטר הזה לרכבים שלנו מכיוון שהרכבים מצוידים בחגורות בטיחות הננעלות בעת תאונה, ובהוראות היצרן מצויין במפורש! שאין להתקין מושב כזה עם חגורות כאלה, אלא אם משתמשים ב"תפס נועל" מיוחד. התקשרתי ליבואן שאמר שהוא לא יודע על מה אני מדברת, וטען שהחגורות ברוב כלי הרכב ארץ הן קינטיות ושאין בעיה לחבר את הבוסטר לכל רכב שהוא. לזכותו ייאמר שניתנה לי האפשרות לבטל את הקניה ולקבל את כספי בחזרה... לא ויתרתי - בבוסטר הזה יש חגורות המאפשרות הושבת ילדים עד משקל של 25 ק"ג וזה חשוב לי - התקשרתי לשירות הלקוחות בארה"ב, כפי שכתוב בחוברת ההוראות המתורגמת לעברית (לדברי היבואן החברה האמריקאית היא שתירגמה את החוברת). אחרי שבדקתי שוב את חגורות הבטיחות בשתי המכוניות, עפ"י ההנחיות שקיבלתי בשיחת הטלפון עם נציגת החברה בארה"ב, התברר שאכן אני חייבת להשתמש ב"תפס הנועל" אבל החברה בארה"ב לא יכולה לשלוח לי כזה לארץ כי היא לא נותנת אחריות על המוצרים שלה בישראל. בלית ברירה אצטרך לחפש ולרכוש תפס כזה בעצמי, בארה"ב, באמצעות האינטרנט - היבואן הרי לא יודע בכלל על מה אני מדברת, ולכן אני מניחה שקרוב לוודאי לא יוכל למכור לי כזה כאן בארץ... שימו לב לעניין הזה אם אתם שוקלים רכישת בוסטר כזה (ו/או כסאות אחרים מתוצרת ברייטקס ארה"ב).

שלום רב, תודה על פנייתך והבאת הנושא לתשומת ליבנו. העניין ייבדק. בברכה דלית צוות מומחי 'בטרם'

שלום רב, בהמשך לפנייתך, סביר להניח כי לבוסטר מצורף תפס נועל (locking clip) הממוקם בתחתית הבוסטר. הוא אמור לתת מענה לבעיה. במידה ואין בכך מענה לשאלתך, אנא פני לספריית המידע שלנו: 03-9263113. בברכה, משה מוקד מומחי בטרם

17/05/2010 | 21:06 | מאת: גרונוביץ נחמיה

היי אני זוכר את המקרה וצר לי מאד אבל נתחיל מזה שהפרונטייר מתאים עם רצועות עד 36ק"ג ולא עד 25 ק"ג. אני ממש לא מבין על מה את מדברת ניתן לחבר את הכסא ע"י רצועות הלאץ שמסופקות עם הכסא וכמו כן ניתן לחבר ע"י רצועות הרכב וזה מוסבר בצורה ברורה אין צורך במתאם להערכתי יש כאן אי הבנה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים