מיקום כיסא הבטיחות לילד ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/03/2010 | 11:07 | מאת: מורן

שלום, רציתי לשאול לגבי בטיחות במיקום כיסא הבטיחות ברכב. בני בן שנה, יושב בכיסא עם כיוון הנסיעה. השאלה היא היכן למקם בצורה הבטיחותית ביותר את הכיסא, האם בצד הרכב מאחורי הנוסע שיושב מקדימה (אלכסוני לנהג), או במרכז הרכב מאחרור? חשוב לי לציין כי יש כרגע כיסא אחד, אין בעיה של מקום. תודה רבה ושבת שלום

שלום רב, המקום הבטוח ברכב הוא המושב האחורי, עדיף אמצעי. אם יש חגורת אגן בלבד במושב האחרוי אמצעי, יש לוודא כי מושב הבטיחות שברשותך מתאים לעגינה באמצעות חגורה זו. אם הוא דורש עגינה עם חגורת אגן כתף, יש למקם את המושב באחד הצדדים. מבחינה בטיחותית אין הבדל בין שני הצדדים אך מבחינת נוחות הוצאת הילד מהמושב, עדיף צד ימין, הצד שליד המדרכה. בברכה דלית, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים