כריות אוויר מאחור

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/03/2010 | 14:19 | מאת: דורון

אני עומד בפני רכישת רכב בעל כריות אוויר לאורך צידי הרכב, כלומר גם מאחור, במקרה של תאונה צידית, יירד מסך של כריות אוויר להגנת הנוסעים. אני אב לשני ילדים, להם כסאות בטיחות מטיפוס: http://www.autobild.de/ir_img/63626286_d61d627722.jpg 1. האם עם כסא כזה יש בכלל צורך בכריות אוויר? 2. האם זה לא מסוכן השילוב בין השניים בשל הבליטות בחלק העליון של כסאות הילדים(שמלכתכילה אמורות להגן עליהם במקרה של תאונה צידית)?

11/03/2010 | 14:49 | מאת: דורון

לכל המעוניין: זה בגרמנית אבל השורה התחתונה - אפשר בהחלט רק יש לקנות כסאות השומרים על זה שראש הילד לא ייפול הצידה כשהוא ישן. Seitenairbag und Kindersitz – passt das zusammen? Anders als der Frontairbag auf der Beifahrerseite (der bei rückwärts gerichteten Sitzen der Gruppe 0+ unbedingt deaktiviert werden muss) blasen sich die Seitenairbags nur ganz flach auf. So kommen sie kaum mit den Kindersitzen in Kontakt. Es geht also von einem Seitenairbag keine Gefahr aus, wenn das Kind richtig in seinem Sitz gesichert ist und sich nicht aus ihm herauslehnen kann. Das ist in der Regel bei Babyschalen und Sitzen der Gruppe 1 gegeben. Bei größeren Kindern wird gegen das seitliche Herauskippen beim Schlafen die Verwendung eines Sitzes mit Rückenlehne und seitlichem Halt unbedingt empfohlen.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים