כסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/03/2010 | 20:49 | מאת: מורן

שלום, יש לי התלבטות בין שני כיסאות בטיחות לבני בן השנה האחד, אלפא אומגה עלית, והשני מקסי קוזי. האם ישנה המלצה על אחד מהם? ומה מידת ההמלצה של כל אחד מהם בנפרד? תודה רבה

מורן שלום, ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על מושב מסוג מסויים. אני מצרפת עבורך המלצות לרכישת מושב בטיחות אשר יעזרו לך ברכישת המושב המתאים ביותר לילדך ולרכבך.  ודאו שהמושב מתאים לגילו, למשקלו ולגובהו של הילד.  יש להקפיד כי מושב הבטיחות הוא בעל תו תקן אמריקאי (FMVSS213) או תקן אירופאי (ECE 44 R04) ומאושר על-ידי מכון התקנים הישראלי.  לפני הרכישה קחו את המושב לרכב ובדקו אם הוא מתאים להתקנה ברכב הפרטי שלכם.  בדקו שהמושב נוח לילד ולשימושכם.  בדקו שתאריך ייצור מושב הבטיחות (מופיע על גב המושב או בתחתיתו) אינו עולה על שנה.  מושב בטיחות שהיה מעורב בתאונה – חייב בהחלפה. המלצות נוספות לסל-קל  בדקו שחגורות הבטיחות ברכב שלכם ארוכות דיין להתקנת מושב בטיחות הדורש חגורת אגן-כתף. המלצות נוספות למושב בטיחות המותקן עם כיוון הנסיעה  בדקו שגובה החריץ העליון ממנו יוצאות הרצועות עימן חוגרים את הילד במושב הבטיחות, גבוה מספיק מגובה כתפיו של הילד. המלצות נוספות לבוסטר (מושב מגביה)  אם חגורת הכתף עדיין חותכת את צווארו של הילד למרות שהוא יושב על הבוסטר, מומלץ לרכוש בוסטר עם מתאם לחגורה זו המרחיקה אותה מן הצוואר.  אם אין לכם משענת ראש במושב הרכב בו הילד יושב על הבוסטר, מומלץ כי תרכשו בוסטר עם משענת גב שיגן על ראש הילד. מספר כללי אצבע שכדאי לדעת בשימוש במושבי בטיחות  יש להשתמש במושב הבטיחות ובמושב המגביה לרכב בהתאם להוראות היצרן ולפי ההוראות בחוברת הרכב שלכם.  כדאי לדעת שהמושב האחורי תמיד בטוח יותר.  בכל נסיעה ודאו שמושב הבטיחות מעוגן למושב הרכב, כך שלא ניתן יהיה להזיזו יותר מ - 2.5 ס"מ לכל צד.  בכל נסיעה ודאו שרצועות מושב הבטיחות מהודקות לגוף הילד, כך שניתן יהיה להכניס בין הילד לבין רצועת הכתפיים עד 2 אצבעות בלבד. בברכה, יפית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים